Alla inlägg den 8 april 2012

Av ÄlgEva - 8 april 2012 19:23

Det finns ett gammalt talessätt som säger att veden ska vara klar till påsk. Om veden blir klar på skärtorsdagen då? Räknas det som den var klar till påsk? Jag hoppas det. Men att fnula med veden i år har inte varit lätt. Så fort maken ens funderat på att gå ut på vedbacken har det börjat toksnöa. På tvären. I två minuter.



Påskhelgen går mot sitt slut. Och det är tur. Jag orkar inte med mer ätande. Men jag har funderat på en sak. När är det läge att sluta med påskäggsletande? Vid vilken ålder? Finns de ens någon ålder när man borde sluta? Vi hade fyra yra varelser som sprang runt här på påskafton, letandes påskägg. Ålder på dessa varelser? Spannet gick från 11 till 21 år. Och jag kan säga att de hade lika roligt allihop. Oavsett ålder. Funderade ett tag på att gömma även Vilda men hon fick inte plats i ägget.



Aprilvädret har verkligen varit just aprilväder. Fullt ut. Strålande sol ena minuten och full hagelstorm nästa.



Det gör att ingenting torkar upp ute. Vart man än tittar är det lera och vattenpölar. Vet inte om det har varit så de andra åren också eller om jag lägger märke till det mer nu när vi har en liten som envisas med att ramla på de mest olämpliga ställena. För några dagar sedan snubblade hon ner i en liten vattenpöl. Resultatet blev en dyngsur hund. I dag vurpade hon rakt ner i en lerpöl.


       


Vintern är slut och som vanligt dyker det upp både det ena och det andra när snön försvinner. Men jag måste säga att jag tar hellre lite skräppapper, gamla ölburkar och högar med hundskit än det här:



Sorkarna har fräst runt och förstört ALLT i dess väg. Rabatten med påsk- och pingstliljor liknar mer ett potatisland än en blomsterrabatt. Det är fåror och hål överallt! 


        


Hoppas ni haft en skön påsk med lagomt mycket mat och godis.

Ovido - Quiz & Flashcards