Alla inlägg den 4 april 2012

Av ÄlgEva - 4 april 2012 16:37

Det finns olika typer av premiärer. Fiskepremiärer. Teaterpremiärer. Premiärdoppet för året. Sedan finns det premiärer för olika årstider och sådant som hör till respektive årstid. Jag såg en premiärfågel härom dagen.



Nog hör väl koltrasten till ett av de tecken som tyder på att vårpremiären närmar sig? En annan premiär visade sig i morse. En inte alls lika angenäm premiär, men dock en premiär.


 


Nytillskottet i familjen lade en liten nätt hög inne för första gången. När man startar dagen med en premiär är det kanske lika bra att fortsätta i premiärens tecken. Eller? Jag gjorde det i alla fall. Jag gjorde premiär i radiosammanhang. Blev intervjuad. Live. Om vad? Ja, inte var det om den lilla högen på golvet. Och inte var det om koltrasten jag såg. Nej då. Det var om betydligt viktigare saker än så. Jag pratade om skolnedläggningen som hotar vår ort. Om enkäten föräldragruppen lämnat ut och nu sammanställt. Det var pirrigt. Nervöst. Tänk om jag skulle säga fel. Eller bli tyst. Fast de som känner mig vet att tyst blir jag sällan. Men ändå. Tänk om. Jag blev inte tyst. Det gick faktiskt ganska bra. Om enkäten hjälper i frågan är det ingen som vet. Vi är bara många som hoppas. Hoppas att politikerna ska ta sitt förnuft till fånga. Innan det är för sent.     

Ovido - Quiz & Flashcards