Direktlänk till inlägg 8 mars 2012

Djupsinnigt

Av ÄlgEva - 8 mars 2012 18:15

Vad är det med oss människor? Egentligen. Hur har det blivit så här? Alltså hur har vi hamnat där vi är nu? Vi köper nytt. Vi byter ut. Vi löser sällan problemen när de dyker upp. Det mesta skjuts på framtiden. Men vems framtid är det vi skjuter allt på?  

Ta det här med draperiet jag sydde. Upphängningsanordningen jag hade tänkt mig fungerade inte så bra som jag trott. I stället för att lösa problemet, fixa så det fungerade köpte jag något annat att hänga upp draperiet på. Det hade säkert gått att lösa. Om jag bara gett det tid. Om jag bara hade tittat på VAD det var som gjorde att det inte fungerade. Men icke. Snabba lösningar. Slit och släng.

En annan sak. Kommunens nyligen framlagda förslag på att lägga ner skolan på orten jag bor. Man ser skolan som en kostnad. Här och nu. Man tittar inte framåt. På vad man kan tjäna i förlängningen. På effekterna en skolnedläggning kan få för bygden. För barnen. Man bygger om och bygger nytt. Slit och släng.

Vi tar ett exempel till. När vi ändå är på gång. Förhållanden. När ett förhållande knakar i fogarna verkar det vara lättare att separera än att titta på vad det är som får det att knaka. Försöka lösa problemet. Man tar sig inte tid. Ger ingen annan tid heller för den delen. Alla är utbytbara. Slit och släng.

Det tjatas om den globala uppvärmningen. Om miljöförstöringen. Vad beror det på? Ja, alltså inte att det tjatas utan att vi är där vi är i dag. En vild gissning - slit och släng.



Ett problem har oftast två sidor. Oavsett vad det gäller. Det kan man se. Om man tar sig tid att titta. Tar man sig tid kan man oftast hitta en lösning. Som håller. Naturligtvis finns det sådant som mår bäst av att avslutas, förändras eller bytas ut. Naturligtvis. Men. Innan man gör det anser jag att man borde titta på alla sidor. Jämföra. Väga för och emot.   


 
 
Helena

Helena

8 mars 2012 20:22

Vi skulle nog alla behöva vara lite djupsinniga ibland. Ta oss tid för lite eftertanke - oavsett om det gäller stora eller små saker!

http://helenashopkok.blogspot.com

ÄlgEva

9 mars 2012 11:21

Absolut! Men det är det där med tid. När tar man sig tid, tid att tänka?

 
Ingrid

Ingrid

8 mars 2012 22:34

Det jobbiga är ju att politiker /ekonomer inte tänker göra något förrän forskarna säger "Såhär är det och inget annat!" medan forskarna aldrig kommer säga så eftersom inget är 100% i deras värld för där finns alltid felmarginaler. I politiken däremot är man körd om man börjar rabbla felmarginaler och inte låter säker på sin sak... *snurr snurr*

Detta konstaterade en vetenskapsreporter på P1 helt krasst och fick medhåll från båda sidor... där någonstans kan jag verkligen hålla med dig! Dags att se varandras sidor och komma till skott istället för att löjla sig med retorik hit och dit!

http://www.lagomtnormativt.blogspot.com

ÄlgEva

9 mars 2012 11:24

Just nu är huvudet fullt med politikerdumheter. I just fallet med skolan här på orten verkar politikerna inte ta till tid för att säkerställa en bra förändring. Fast, de verkar inte ta till någonting annat heller. De är konsekventa i alla fall.

 
Steve

Steve

9 mars 2012 09:01

Det här gillar jag. Ditt djupsinniga inlägg borde läsas av alla. Tänk om vi alla , i vart fall då och då, skulle besinna oss och ta oss en funderare och inte bara välja den enklaste/snabbaste vägen. Så mycket bättre vi alla skulle ha det.

http://stevereflekterar.blogspot.com

ÄlgEva

9 mars 2012 11:20

Visst skulle vi ha det bättre och framförallt skulle vi efterlämna, förhoppningsvis, en bättre jord till våra barn. Barn som skulle ha en helt annan medvetenhet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ÄlgEva - 17 juli 2015 14:14

Gdansk. Nu var vi framme, några timmar senare än planerat. Man kan säga så här, språket är inte det lättaste att förstå. Det kan vara en förklaring till att vi klev på fel buss när vi skulle åka från flygplatsen. Absolut. Men tack vare nutidens lever...

Av ÄlgEva - 29 juni 2015 18:08

Ja, så stod vi då där. Utanför incheckningen. Planet avgick enligt tidtabellen, utan oss. Vi stod kvar på Arlanda. Det var mer än en gång jag tänkte "vad var det jag sa...", men jag sa inget, faktiskt. Medan Bubblan och Bubbelhållaren försökte förstå...

Av ÄlgEva - 4 juni 2015 17:06

Nu skulle resan bli av, den som maken bokat till oss två och ett par till. Resan som ingen annan än maken visste vart den skulle gå. En ganska rolig grej. En bestämmer resmål och bokar. Vi andra åker bara med. Mot okänt mål. Fast jag fick faktiskt ve...

Av ÄlgEva - 4 januari 2015 00:40


Ledigheten började med luktsäkring av hallen. Orsaken till odören återfanns aldrig. Misstänker att det var en liten gnagare som fick sätta livet till, någonstans under hallgolvet. Må den lilla rackaren vila i frid. Lukten är borta och hallen är en ha...

Av ÄlgEva - 18 december 2014 23:09


Jag är helt övertygad om att jag inte är ensam om att känna en viss press den här tiden på året. En, många gånger, egenpåtvingad press visserligen. Men ändå. Man vill ju att allt ska vara perfekt. Att det ska bli den bästa julen någonsin. Ingenting f...

Ovido - Quiz & Flashcards