Alla inlägg under maj 2012

Av ÄlgEva - 6 maj 2012 15:28

Det andas framtid på vår ort. Det av kommunledningen framlagda förslaget som retat upp var och varannan kommuninnevånare har lockat fram något bra. Något väldigt bra. Engagemang och känslan av gemenskap. På orten där vi bor fullkomligt kokar det nu. Av framtidstro. Och engagemang. Vi är många som är helt övertygade om att tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi göra skillnad. Ett steg i den riktningen togs i dag. Ett steg som bara är början.

Det finns en park. Mitt i byn. I parken finns det bland annat gungor, klätterställning, boulebana, volleybollplan och en grillplats. Det var vid grillplatsen som ett första steg togs i dag. Ett steg mot fler aktiviteter. Aktiviteter där ALLA kan delta. Tänk så enkelt det kan vara. Jag och andra tonårsdottern åkte dit klockan 11 och tände upp en brasa. Veden hade en på byn kört dit tidigare i veckan.



Efter ett tag började det komma lite folk. Till slut var vi drygt 20 personer där. 20 stycken som pratade, lärde känna varandra och grillade korv. 20 stycken som kom med ideér på vad vi kan göra för vår bygd. 20 stycken är början på 100 som är början på 150 som är början på..... 

När man är samlade så där och bara har det trevligt gör det inte så mycket att vädrets makter helt plötsligt bestämmer sig för att svänga från soligt och varmt till hagel.



Det ger bara ytterligare ett samtalsämne. Men. Som tur var avslutade vi i tid. Om man tänker på vädret.


   

Det blev ju för sjutton snöstorm!

Av ÄlgEva - 2 maj 2012 14:58

Så var både sista april och första maj avklarade. Och alla fingrar är kvar.


 


Våren borde alltså vara i antågande. Kanske är det så att den ska blåsa hit för blåser gör det. Så det viner i skorstenen. Men blåsten torkar upp blöta gräsmattor och leriga vägar. Inget ont som inte har något gott med sig. Liksom. 

Vi skulle titta på en majbrasa, jag, andra tonårsdottern och pojkvännen. Men det blev en stor flopp. Ena brasan tror jag de valde att inte tända eftersom det blåste så mycket och den andra hade brunnit ut innan vi kom dit. Det fick bli en tur till skogs.


 


För att titta efter älg. Inte så mycket som en älgrumpa såg vi. De hade nog blåst bort. Alltså inte bara rumporna utan hela älgarna.

1 maj var vi en sväng till aktivitetsparken i byn. Det bjöds på korv och annat tilltugg. Bra för en hungrig myndig son. Bra för gemenskapen. Bra för alla leksugna, barn som vuxna.


 


Annars har det inte hänt så mycket. Vi har mest ätit och latat oss. Så som man ska göra när man är ledig.

Så. Vad kan man varna för den här tiden på året då? Höga pollenhalter i luften. Höga vattenflöden. Omkringblåsande krattor. Man kan även varna för att kliva i det som nu tinat fram. Det brukar kunna sprida sig en högst otrevlig odör från skorna annars. Sedan var det det där med svaga isar då.


 

Ovido - Quiz & Flashcards