Alla inlägg den 6 maj 2012

Av ÄlgEva - 6 maj 2012 15:28

Det andas framtid på vår ort. Det av kommunledningen framlagda förslaget som retat upp var och varannan kommuninnevånare har lockat fram något bra. Något väldigt bra. Engagemang och känslan av gemenskap. På orten där vi bor fullkomligt kokar det nu. Av framtidstro. Och engagemang. Vi är många som är helt övertygade om att tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi göra skillnad. Ett steg i den riktningen togs i dag. Ett steg som bara är början.

Det finns en park. Mitt i byn. I parken finns det bland annat gungor, klätterställning, boulebana, volleybollplan och en grillplats. Det var vid grillplatsen som ett första steg togs i dag. Ett steg mot fler aktiviteter. Aktiviteter där ALLA kan delta. Tänk så enkelt det kan vara. Jag och andra tonårsdottern åkte dit klockan 11 och tände upp en brasa. Veden hade en på byn kört dit tidigare i veckan.



Efter ett tag började det komma lite folk. Till slut var vi drygt 20 personer där. 20 stycken som pratade, lärde känna varandra och grillade korv. 20 stycken som kom med ideér på vad vi kan göra för vår bygd. 20 stycken är början på 100 som är början på 150 som är början på..... 

När man är samlade så där och bara har det trevligt gör det inte så mycket att vädrets makter helt plötsligt bestämmer sig för att svänga från soligt och varmt till hagel.



Det ger bara ytterligare ett samtalsämne. Men. Som tur var avslutade vi i tid. Om man tänker på vädret.


   

Det blev ju för sjutton snöstorm!

Ovido - Quiz & Flashcards